Снимка БулфотоБивш шеф на БСП засипа с критики партията и обяви

...
Снимка БулфотоБивш шеф на БСП засипа с критики партията и обяви
Коментари Харесай

Миков: БСП се движи по път, с който губи доверие и се превръща в част от статуквото

Снимка Булфото

Бивш началник на Българска социалистическа партия засипа с критики партията и разгласи в какво я превръщат нейните дейности. 

Решението на Българска социалистическа партия да върне мандата за сформиране на държавно управление е вярно, счита Михаил Миков. Както е известно, от левицата оповестиха, че ще върнат мандата на 5 май, защото социалистите не могат да осъществят кабинет при създалата се обстановка с партиите на митинга.  " След отхвърли на " ИТН ", явно е, че се отива към предварителни избори. Левицата има прекомерно малко народни представители, уточни някогашният ръководител на Българска социалистическа партия.

 

" По думите му ГЕРБ много ловко политически се конфигурират в съпротива, с цел да може да се поизчисти имиджово и да отиде на избори от позицията на съпротива. Другите политически сили не можаха да намерят общите допирни точки за образуване на болшинство ", сподели oще пред " България Он Еър " Миков.

" Нарушена е логиката на политическото посланичество. В най-бедната страна на Европейски Съюз лявото е показано най-слабо. Отговорността е на тези, които са определени в българския парламент. Отговорността за представителството на лявото в България е на плещите на Българска социалистическа партия ", сподели той.

Миков добави, че не е сюрпризиран от резултата на Българска социалистическа партия на изборите.

" Подаването на оставка е вдишване на отговорност. Очевидно Корнелия Нинова не се усеща виновна за този резултат. Българска социалистическа партия се движи по път, с който губи доверие и се трансформира в част от статуквото. Загубихме политическа еднаквост. Основна линия на управлението в последните години бяха вътрешнопартийните борби и непрекъснати обвинявания ", разяснява Михаил Миков.

Той уточни, че Корнелия Нинова обича да манипулира и не показва имена, а като се изключи Георги Гергов всички в партията са упреквани общо. Премълчават се имена, тъй като не могат да бъдат открити доказателства за обвиняванията, счита някогашният ръководител на Българска социалистическа партия.

" Партията беше превърната в лидерска, в властническа. След подобен избирателен резултат незабавно би трябвало да бъде призован Конгресът. В днешния парламент в огромна част е показана десницата - ГЕРБ, " Демократична България ", " ИТН ", безапелационен бе Миков.

" Нинова непрекъснато твърди, че ГЕРБ имат своите хора в Българска социалистическа партия. Нека да се кажат имена, а не с недомлъвки, тъй като се лепи етикет на цялата партия. На нови избори резултатът ще бъде почти същият. Не следя сериозен разбор в Българска социалистическа партия на това, което се случва. Страхувам се, че Българска социалистическа партия няма да се върне на втората позиция след новите избори ", сподели още той, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР